piątek, 22 listopada 2013

BANANOWE MUFFINY Z CZEKOLADĄ

Po raz pierwszy spotkałam się z przepisem na bananowe muffinki z tak dużą ilością bananow. Tak naprawdę stanowiły one bazę całego ciasta. Do tego aromatyczne kakao, biała czekolada i muffinki wyszły obłędne. Były bardzo lekkie i puszyste, co bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Smakowały wybornie. Przepis z programu Abc Gotowania.







BANANOWE MUFFINY Z CZEKOLADĄ
Składniki:
4 banany
1 jajko
½ szklanki oleju
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 i ½ szklanki mąki pszennej
½ szklanki cukru
2 łyżki kakao
¼ łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
100g gorzkiej czekolady
100g białej czekolady
Banany zmiksować na puree. Połączyć z mokrymi składnikami. Masę dodać do suchych składników. Wymieszać. Wsypać pokrojoną czekoladę. Wymieszać. Nałożyć do foremek. Piec w temperaturze 180°C przez 20-25 minut.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz